Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


D.N.Angel

2008.07.11

Biztos mindenki volt már (vagy lesz) 14 éves kamasz. Nos, az tudja miyen, ha az ember szerelmes, de szerelme viszonzatlan.

Főhősünk Niwa Daisuke is egy ilyen helyzetbe kerül. Csakhogy ő nem egy átlagos 14 éves ( legalábbis innentől kezdve nem ). Pont születésnapján, egy nehéz iskolai nap után hazaérve, nagyapja és anyja által állított csapdákon átverekedve magát felmegy a szobájába, a nyugalom reményében. Azonban reménye pillanatokon belül elszáll, ugyanis ahogy meglátja Harada testvérek egyikéről ( Riku és Risa ), Risa-ról ( szerelméről ) készült festményt (melyet ő maga készített) furcsa érzés fogja el, megnő a haja, ráadásul más színű lesz és vagy 4 évvel idősebbnek tűnik. Nagyapjától azonban megtudja, hogy ez családjukban természetes, hiszen a Niwa család minden férfitagja 14. születésnapja után áttud változni Dark-ká, vagyis Phantom Thief-é. Dark-ról tudni kell, hogy hatalmas nőcsábász és van egy ikertestvére, Krad, ők ketten gyűlölik és mindenáron el akarják pusztítani egymást. Krad a Hiwatari család testében él. Dark-nak, hogy viszaváltozhasson Daisuke-vá minden alkalommal el kell lopnia a Hiwatari család egy ereklyéjét és ez persze sok embernek szemet szúr. Innentől kezdve Daisuke mindennapjai alaposan felfordulnak és túl kell élnie a csalódást, hogy Risa nem őt, hanem Dark-ot szereti, arról nem is beszélve, hogy a rendőrség is üldözi Phantom Thief-et.

A szereplők folyamatosan változnak ( ez a változás talán Daisuke-nál a legszembetűnőbb ), új szereplők is bekerülnek a képbe és mindenkinek meglesz a saját kis szerepe. A történet menete közben egyre többet tudhatunk meg a szereplők múltjáról, érzéseiről. Az anime eleje inkább kalandokban és akcióban bővelkedik, míg a vége felé egyre inkább az érzelmek kerülnek előtérbe